7 Şubat 2011 Pazartesi

ÇOBAN STİLİSTİN ÇİZİMLERİ PODYUMLARA TAŞINIYOR-2002


Şanlıurfa’da çobanlık yapan ve 2001 yılında ‘Genç Stilistler’ yarışmasında dördüncü olan Mustafa Şahin’in, moda dünyasına girme hayalleri gerçek oluyor. Ünlü modacı Faruk Saraç, Şahin’i İstanbul’da bulunan modaevine davet etti.
Haberi gazete ve televizyonlardan öğrendiğini belirten modacı Faruk Saraç, hemşehrisi stilist çobanın bütün çizimlerini inceleyerek kendi firmasında değerlendireceğini söyledi. İlkokul mezunu olan ve stilistliğin eğitimini almadan olağanüstü çizimler yapan Şahin’in kendisinde büyük bir hayranlık uyandırdığını belirten Saraç, “Şahin ile gerekli temasları kurdum. Stilist çobanın Faruk Saraç markasına ayrı bir renk katacağına inanıyorum. Modaevimde kendisine tüm imkanları sağlayacağım. Umduğum gibi bulursam, stilistliğini daha da güçlendirip onunla birlikte defileler düzenlerim.” dedi.
Faruk Saraç’ın çağrısını öğrenen Hamo köyünün stilist çobanı Mustafa Şahin ise çizimlerinin ünlü bir modaevi tarafından değerlendirileceğini hayal ettiğini söyledi. Faruk Saraç’ın kendisine kucak açmasının hayallerini gerçekleştirdiğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “Onu mahcup etmeyeceğim. Çünkü 2001 yılında katıldığım ‘Genç Stilistler’ yarışmasında birçok modaevi ve stilist, çizimlerimi çok beğenmişti. O dönemde Naki, Adress, Arizona, İpekyol gibi ünlü firmalar beni çok istemişti. Ancak o sıralar başımdan birtakım talihsizlikler geçti. Ailemden biri vefat etti, ardından yakın bir akrabam trafik kazasında gözlerinden oldu. Ailemin feodal yapısı önümü tıkadı ve modaevleriyle o yüzden irtibatlarım kesildi. Şimdi çobanlığı bırakıp yıllardan beri kendi dünyamda çizdiğim stilleri birileriyle paylaşıp insanların beğenisine sunacağım için çok mutluyum.”
Kaynak:24.08.2002 Zaman Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder